Adj 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

Évente mintegy 10 milliárd forintról nem rendelkeznek az adózók. Ne hagyd bent az 1 százalékot, inkább add oda az Átlátszónet Alapítványnak, és mi kiderítjük, hogy mire költi a többi 99 százalékot az állam. A függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás, aminek erős pillére az 1%-ok felajánlása. Kérjük, hogy idén se feledkezz meg róla. Egy percedbe kerül, nekünk pedig egy újabb évnyi segítség a munkánkban.

 

kormanypropaganda_2018_800

 

Ha az 1 százalékodat az atlatszo.hu céljaira ajánlanád fel, a személyi jövedelmadó (szja) 1% nyilatkozatodban az Átlátszónet Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18516641-1-42

 

Hogyan kell nyilatkozni az szja 1%-ról?

Az 1%-ról az EGYSZA elnevezésű lap segítségével lehet rendelkezni. Az Átlátszónet Alapítvány adószámával kitöltött EGYSZA nyilatkozatot idekattintva le is töltheted (PDF) – vagy idekattintva az összes adatoddal kitöltve tudod letölteni.

kinyomtatott nyilatkozatot lezárt borítékba kell helyezni, a borítékra pedig rá kell írni az adózó nevét, lakcímét és adóazonosító jelét, a leragasztásnál alá kell írni, betenni egy másik borítékba, és így azt elpostázni a NAV részére,ahova legkésőbb 2018. május 22-ig be kell érkezzen. A nyilatkozat postázási címe az állandó lakhely függvénye, a postázási címet innen lehet kinézni. Az 1%-ról való nyilatkozatot az adóbevallástól függetlenül megteheted, és érdemes is megtenni ezen a módon, mivel az idei évtől az adózók nagy része számára a NAV készíti el magát a bevallást, aminek nem része az 1% nyilatkozat.

Ha szeretnéd, hogy küldjünk neked kinyomtatott nyilatkozatot, kattints ide, és add meg az adataidat.

Ha van ügyfélkapud, akkor a NAV e-SZJA bevallás oldalán tudsz nyilatkozni pár egyszerű lépésben, ha nincs ügyfélkapud, akkor majd a NAV regisztráció nélküli online felületéd is használhatod, ez jelenleg nem elérhető.

Ne feledd, utólag is leadhatod az 1% nyilatkozatodat: tehát ha már leadtad az adóbevallásod postán vagy az ügyfélkapun keresztül, de az 1%-ról még nem nyilatkoztál, tedd meg most, arra figyelj, hogy 2018. május 22-ig feladd a nyilatkozatod.